GOSTILNA PEKEL, Ohonica 22, 1353 Borovnica (CLICK ON PICTURE) - HOME PAGE: www.pekel.si

Matjaž Mazi   tel.: 01 754 61 24, tel.: 01 754 70 00, gsm: 040 329 932 - POVEZAVA NA ZEMLJEVID

delovni čas:
sreda - sobota od 12.00 do 22.00, nedelja od 12.00 do 18.00, kuhinja obratuje med tednom do 21.00 h v nedeljo do 17.00 h.
 
     
     

Gostilna Pekel se nahaja na dnu soteske Pekel pri Borovnici, le dobrih 15 minut od Vrhnike. Peljete se skozi Bistro kjer je Tehniški muzej Slovenije, do Borovnice, nato po označeni poti do Ohonice, kjer se pričenja vstop v sotesko. Tu vas prijazno pozdravi tabla z napisom: »Dobrodošli pred Peklom. Soteska Pekel, kjer je naš mali raj, je od Ljubljane oddaljena le 25 minut. Voda mogočnih slapov nas v vročih poletnih dneh prijetno ohladi in pomirja po napornem dnevu, pozimi pa nas razvaja v svoji lepoti. Do prekrasnih slapov vodijo urejene poti tako, da se lahko povzpnemo in občudujemo neokrnjeno naravo. Morda imamo srečo in vidimo še katero od gozdnih živali.

Pohvalimo se lahko z izvrstno ponudbo hrane. Daleč naokoli smo znani po svežih postrveh, ki jih imamo v žuborečem potoku pod gostiščem. Naše prijazno osebje vam bo ponudilo pester izbor jedi, poleg še omenjenih postrvi se ponašamo še z izvrstno gobovo juho, govejo juho z domačimi mesnimi žlinkrofi ali rezanci, jurčki na žaru, muškatno hobotnico v solati, potočnimi raki v chardonnayu, medaljoni divjega prašia, jelenovim steakom z brusnicami, sočnim florentincem, biftkom, rezanci s tartufi, rakovim brodetom s polento, črno rižto, sezonsko pa postrežemo tudi morske pošasti z blitvo in krompirjem...

   
     
     

Poleg izbranih jedi ter vrhunskih buteljk, vam nudimo točen refošk, primorski chardonnay, lahkoten cviček iz Šentjerneja ter polsuho Štajersko belo. Ljubiteljem žganih pijač pa domači brinjevec, borovničevec, žajbelj z limono v žganjici... Za sladokusce imamo pripravljen velik izbor sladic iz domače kuhinje: legendarni Peklenšček, malinova, ledena, borovničeva torta, čokoladna skušnjava, čokoladna in Sacher torta, jogurtova strjenka, kokosova rezina, mehko pecivo vseh vrst in še in še bi lahko naštevali. Po naročilu pa vam izdelamo torte za vse priložnosti. Slovimo po prirejanju porok, zabav za zaključene družbe, obletnic in drugih jubilejev. Za tovrstne zabave je prostora dovolj. Prvi prostor v lokalu ima 30 sedežev, v prijetni lovski sobi jih je še 20, v veliki hali pa je prostora za 100 ljudi. V toplejšem času lahko ob dobri hrani in pijači uživate zunaj, saj imamo veliko pokrito teraso.

Zakaj bi torej odlašali? Pobegnite pred mestnim vrvežem k nam, v Gostišče Pekel, z družinsko tradicijo od leta 1967, na dobro kosilo ali večerjo, morda sprehod po okolici ali ogled slapov.

Vsi ste dobrodošli! Iz Pekla boste odšli siti in zadovoljni. Na voljo je tudi bogat izbor vrhunskih vin iz Nove Zelandije – Montana ter Čila – Casillero del Diablo: Cabernet sauvignon, Merlot, Carmenere, Don Melchor, Reserva Privada in Sauvignon Blanc. Casillero del Diablo skriva v sebi tudi vinsko legendo, ki je stara več kot 100 let. Ustanovitelj Don Melchor je za sebe hranil le najboljše vrste in letnike vina in da bi odgnal morebitne nepovabljene »goste« v svojo klet, si je izmislil govorice, da v kleti prebiva hudič in od tod tudi ime Casillero del Diablo ali hudičeva klet.

     
     
  ... and music from Hell ! FREETIME TV
     

I FEEL FREE FREETIME.si