KAZALO RECEPTOV GLAVNA STRAN FREETIME  
 
Naziv jedi: ŠPARGLJEVA JUHA    
 

Postopek:
Špargljem odstranimo vršičke ter jih olupimo. Vršičke shranimo, olupke pa pokuhamo v slanem kropu.
Šalotko popražimo na maslu, dodamo narezana stebla ter pražimo.
Zalijemo z zajemalko jušne osnove, kateri dodamo še precejeno vodo v kateri so se kuhali olupki.
Dodamo sol, bel poper ter vino. Kuhamo.
Vse skupaj zmiksamo v multipraktiku, ter na koncu dodamo žlico sladke smetane.
Shranjene špargljeve vršičke nekaj sekund blanširamo v slanem kropu. Postrežemo skupaj s koščkom opečene slanine ter prepeličjim jajčkom.

 

Sestavine:
Za 6 oseb; snop špargljev
sol
poper
šalotka
maslo
jušna osnova
žlica smetane
0,5dcl suhega belega vina
6 prepeličjih jajc
6 rezin slanine

 

 
FREETIME KUHARSKI RECEPTI - martina@freetime.si  - Recepti gostinskih lokalov, restavracij, gostiln, hotelov in kmečkih turizmov.

I FEEL FREE FREETIME.si