KAZALO RECEPTOV GLAVNA STRAN FREETIME  
 
Naziv jedi: JAGENČKOVA ZAREBRNICA V SKORJICI S    
  PISTACIJAMI, SLANINO IN SOLNIM CVETOM
 

Postopek:
Jagenjčkove zarebrnice popoprajte in jih na vročem olju opecite. Pistacije skupaj z rožmarinom, timijanom in 1 žlico oljčnega olja zmeljite v kremasto zmes. Opečene zarebrnice tanko premažite z gorčico, premažite s kremasto zmesjo iz pistacij in ovijte z rezino slanine.
Zarebrnice zložite v pekač, jih prelijte s preostalim oljčnim oljem, vinom in nekaj žlicami vode ter ji postavite za pol ure v na 180 stopinj Celzija ogreto pečico. Pečene zarebrnice morajo biti v notranjosti še rožnate, narežemo pa jih na posamezne kotlete in jih potresemo s solnim cvetom piranskih solin, katerega polnost okusa in vonja poudari samo jagnjetino. Posipane kotlete z solnim cvetom postrezite na papričnem pireju in prelijte z omako, ki je nastala med pečenjem.

Namigi:
Jagnjetina je najboljša od februarja do junija, najokusnejše, najbolj nežno in sočno pa je 3 do 4 mesece staro jagnje. Okus jagnjetine pa je odvisen od vrste paše. Prav zaradi tega so posebna specialiteta jagenjčki, ki so se pasli blizu morja, kjer je paša prepojena z morsko soljo, in tisti z (visoko)gorskih pašnikov, polnih divjih zelišč. Zarebrnice bodo še boljše, če jih pred pripravo 20 minut mariniramo v limoninem soku in olivnem olju.

 

Sestavine:
za 4 osebe potrebujemo; 4 Jagenjčkove zarebrnice
3 žlice oluščenih pistacij
1 čajno žličko svežih in sesekljanih timijanovih lističev
1 čajno žličko svežih in sesekljanih rožmarinovih lističev
4 žlice najboljšega oljčnega olja
1 čajno žličko dijonske gorčice
4 rezine zorjene Štajnbirtove slanine
5 žlic suhega belega vina
solni cvet
sveže mlet poper

 

 
FREETIME KUHARSKI RECEPTI - martina@freetime.si  - Recepti gostinskih lokalov, restavracij, gostiln, hotelov in kmečkih turizmov.

I FEEL FREE FREETIME.si