KAZALO RECEPTOV GLAVNA STRAN FREETIME  
 
Naziv jedi: PIRINA RIŽOTA S PREKAJENIM GOVEJIM JEZIKOM    
 

Postopek:
Pirin rižek skuhamo v slani vodi in ga ohladimo.

Na maslu sortiramo narezan por ter narezano zelenjavo (bučke), popražimo, dodamo malo sesekljanega česna in zalijemo z jušno osnovo, začinimo s soljo, poprom, belim vinom ter na hitro pokuhamo.

Dodamo kuhan pirin rižek. Posebej na maslu popečemo narezan goveji jezik.

Na koncu rižoti dodamo jezik skupaj z žlico sladke smetane.

Začinimo še z naribanim trdim sirom, povrhu pa nastrgamo svež hren.

 

Sestavine:
Za 4 osebe; 0,25kg pirin rižek
žlico masla
por
prekajen goveji jezik
0,15kg bučke (ali katerakoli druga zelenjava, npr. šparglji)
česen
jušna osnova
0,5dcl belega suhega vina
sol
poper
žlica sladke smetane
staran trdi sir
korenina hrena

 

 
FREETIME KUHARSKI RECEPTI - martina@freetime.si  - Recepti gostinskih lokalov, restavracij, gostiln, hotelov in kmečkih turizmov.

I FEEL FREE FREETIME.si