KAZALO RECEPTOV GLAVNA STRAN FREETIME  
 
Naziv jedi: DOMAČA ZAJČJA PAŠTETA TER OCVRT BEZGOV CVET  
 

Postopek:
Na maslu prepražimo drobno sesekljano šalotko, dodamo očiščena zajčja jetrca.
Začinimo jih s svežimi zelišči, solimo, popramo, dodamo rdeče vino ter na hitro pokuhamo.
Dodamo sladko smetano, pokuhamo, ter na koncu dodamo še malo konjaka, da izboljšamo okus.
Jetrca zmiksamo v multipraktiku in jim na koncu dodamo še stopljeno maslo, da dobimo pravo strukturo paštete.

Cvetove bezga očistimo ter jih pomočimo v moko ter stepena jajca ter nekaj minut cvremo v olju.

 

Sestavine:
Za 10 oseb; 0,1kg šalotke
1kg zajčjih jeter
zelišča (timijan, majaron, lovor)
sol
poper
0,5dcl modre frankinje
2,5dcl sladke smetane
konjak
0,25kg masla
bezgovi cvetovi
moka
jajca

 

 
FREETIME KUHARSKI RECEPTI - martina@freetime.si  - Recepti gostinskih lokalov, restavracij, gostiln, hotelov in kmečkih turizmov.

I FEEL FREE FREETIME.si