KAZALO RECEPTOV GLAVNA STRAN FREETIME  
 
GOSTIŠČE PRI ŽERJAVU

Povezava na internetno stran


Naziv jedi:
RATEŠKI KRAPI
   
 

Postopek:
Kuhan krompir pretlačimo, dodamo maslo, moko, jajca in sol.
Vse zgnetemo v testo, ki naj bo bolj trdo kot mehko.
Oblikujemo ga v kroglice, te pa razvaljamo v kroge s premerom 10 cm.
Na kroge nadevamo po žličko nadeva, prepognemo in na vrhu stisnemo ter oblikujemo petelinove grebenčke.
Krape kuhamo v slanem kropu počasi 20 minut.

Nadev: hruške skuhamo ohladimo in dobro zmeljemo, dodamo polento, zaseko, prepraženo čebulo, cimet in sladkor, sestavine dobro zmešamo.

 

 

Sestavine:
Testo
1,5 kg kuhanega krompirja
3 jajca
1,5 kg moke
0,15 kg masla
Sol

Nadev:
0.50 kg suhih hrušk
0,40 kg koruznega zdroba (polente)
1 prepražena čebula
Cimet
1 jedilna žlica zaseke
2 jedilni žlici sladkorja
cimet
sol

 

 
FREETIME KUHARSKI RECEPTI - martina@freetime.si  - Recepti gostinskih lokalov, restavracij, gostiln, hotelov in kmečkih turizmov.

I FEEL FREE FREETIME.si