KAZALO RECEPTOV GLAVNA STRAN FREETIME  
 
GOSTIŠČE PRI ŽERJAVU

Povezava na internetno stran


Naziv jedi:
RATEŠKI SKUTINI KRAPI
     
 

Postopek:
Kuhan krompir pretlačimo, dodamo maslo, moko, jajca in sol.
Vse zgnetemo v testo, ki naj bo bolj trdo kot mehko.
Oblikujemo ga v kroglice, te pa razvaljamo v kroge s premerom 10 cm.
Na kroge nadevamo po žličko nadeva, prepognemo in na vrhu stisnemo ter oblikujemo petelinove grebenčke. Krape kuhamo v slanem kropu počasi 20 minut.

Nadev: ohlajeno kuhano polento zmešamo s skuto, dodamo jajci, sol in kislo smetano.

 

 

Sestavine:
Testo
1400 g kuhanega krompirja
1 jajca
350 g moke
40 g masla
sol

Nadev:
180 g skute
40 g koruznega zdroba (polente)
1 jajca
40 g kisle smetane
sol

 

 
FREETIME KUHARSKI RECEPTI - martina@freetime.si  - Recepti gostinskih lokalov, restavracij, gostiln, hotelov in kmečkih turizmov.

I FEEL FREE FREETIME.si