KAZALO RECEPTOV GLAVNA STRAN FREETIME  
 
Naziv jedi: RIŽOTA S KLAPAVICAMI (PEDOČI) IN KALAMARI      
 

Postopek:
Klapavice dušimo z malo vode dokler se ne odprejo, poberemo jedrca iz lupine ter obdržimo vodo.
V ponvi na oljčnem olju prepražimo čebulo, česen in dodamo jedrca školjk, na koščke narezane kalamare, sesekljan peteršilj, sol, poper ter nekaj minut popražimo.
Nato prilijemo vodo v kateri smo kuhali klapavice in kuhamo slabih 20 minut.
Dodamo riž, vročo vodo in ob občasnem mešanju kuhamo še 15 minut, medtem pa dolivamo še belo vino.
Ponudimo z naribanim sirom.

 

Sestavine:
1/2 kg klapavic
1/2 kg kalamarov
oljčno olje
sol
poper
1 čebula
 česen
peteršilj
belo vino

 

 
FREETIME KUHARSKI RECEPTI - martina@freetime.si  - Recepti gostinskih lokalov, restavracij, gostiln, hotelov in kmečkih turizmov.

I FEEL FREE FREETIME.si