KAZALO RECEPTOV GLAVNA STRAN FREETIME  
 
Naziv jedi: KOZJANSKA KRUHOVA POTICA    
 

Postopek:
V posodo damo sestavine za testo, ga zamesimo in pustimo počivati.
Nato ga razvaljamo bolj na debelo in ga položimo v namaščen pekač tako, da na vseh straneh testo visi še prek pekača, pri čemer pa se ne sme pretrgati. Premažemo ga z razžvrkljanimi jajci ter nanj položimo tanke rezine kruha, ki smo jih pred tem namočili v mleko, in jih tudi premažemo z jajcem.

Dodamo plast skute in plast pregrete smetane, ki smo ju sladkali, posuli s cimetom in dodali naribano limonino lupinico.
Vse skupaj ponovimo tolikokrat, da porabimo vse sestavine in je pekač poln.

Na vrhu naj bodo kruhove rezine. Nadev potem na koncu prekrijemo s testom, ki visi prek pekača, debele robove testa pa porežemo.
Premažemo z raztepenimi jajci in pečemo uro na 180 stopinj Celzija.

Na krožniku ponudimo kos potice z jabolčno čežano.

 

Sestavine:
Sestavine (za deset oseb) - vlečeno testo:
30 dag mehke moke
1 jajce
mlačna voda
sol
0,5 dl olja

Nadev:
0,75 kg belega kruha
1 L pregrete smetane
10 jajc
20 dag sladkorja
10 dag rozin
1 vanilijev sladkor
1,5 kg skute
mleko za namakanje kruha
cimet
limonina lupinica

 

 
FREETIME KUHARSKI RECEPTI - martina@freetime.si  - Recepti gostinskih lokalov, restavracij, gostiln, hotelov in kmečkih turizmov.

I FEEL FREE FREETIME.si