KAZALO RECEPTOV GLAVNA STRAN FREETIME  
 
Naziv jedi: KVASENICA      
 

Postopek:
Iz naštetih sestavin pripravimo kvašeno testo. Vzhajano razvaljamo na loparju in namažemo z nadevom 2 cm od roba testa, da sestavine ne odtekajo čez rob.

Po vrhu premažemo s kislo smetano, ki ji dodamo žličko moke.
Kvasenico pečemo v krušni peči, če je nimamo, pa v pekaču v električni pečici. Ponudimo še vročo.



 

 

Sestavine:
Testo (za eno kvasenico)
50 dag ostre moke
3dag kvasa
1 žlička sladkorja za kvas
približno 1/4 l mleka
malo masti ali nekaj žlic kisle smetane
sol

Nadev:
50 dag skute
3 dl kisle smetane
1 jajce
sol
sladkor po želji

 

 
FREETIME KUHARSKI RECEPTI - martina@freetime.si  - Recepti gostinskih lokalov, restavracij, gostiln, hotelov in kmečkih turizmov.

I FEEL FREE FREETIME.si