KAZALO RECEPTOV GLAVNA STRAN FREETIME  
 
Naziv jedi: PANAKOTA Z VINSKO OMAKO S FIGAMI IN      
MANDLJI V SLADKORNI SKRINJICI
 

Postopek:
Za panakoto potrebujete 6 kozarcev. Liste želatine namočite v mrzli vodi. Smetano, mleko, sladkor, vaniljev sladkor počasi segrevamo do vrenja, dodamo vaniljev strok. Ko krema zavre jo odstavimo , počakamo minuto in vmešamo ožeto želatino. Ko se krema malo ohladi jo prelijemo v pripravljene kozarce in jo vsaj za 5 ur ali še bolje za čez noč postavite v hladilnik, da se strdi.

Omaka: suhe fige pred uporabo namočimo v vodi (vsaj uro). V kozici zmešamo vino in sladkor, dodamo fige. Kuhamo toliko časa da se fige razpustijo in zmes postane gosta. Omako prelijemo skozi cedilo, da odstranimo peške. Dodamo čajno žličko masla in cimet, pokuhamo še par minut.

Grobo nasekljane mandlje prepražimo na žlici masla in jih karameliziramo.

Panakoto v kozarcu prelijemo z vinsko omako in potresemo s karameliziranimi mandlji.

 

Sestavine:
Panakota;
400 g sladke smetane
1 vanilin
1/3 stroka vanilije
125 g mleka
100 g sladkorja
4 liste želatine

Omaka:
3 dcl CEBERNET SAUVIGNONA
3 fige (lahko tudi suhe)
Cimet
1 žlička sladkorja
maslo

Mandlji: grobo narezani mandlji, maslo, sladkor

 

 
FREETIME KUHARSKI RECEPTI - martina@freetime.si  - Recepti gostinskih lokalov, restavracij, gostiln, hotelov in kmečkih turizmov.

I FEEL FREE FREETIME.si