Postopek:
Te sestavine dobro zmešamo v skledi. Dodamo 0.5 - 1 l vrele vode in
hitro mešamo s kuhalnico, da dobimo kepo testa.
Pustimo malo stati,
da se ohladi in lahko gnetemo z rokami. Nato dodamo 1 žlico olja in
zgnetemo gladko in voljno testo.
Polovico ga razvaljamo na velikost
globokega namaščenega pekača in ga položimo vanj.
Gor damo nadev, ki ga naredimo iz 0,5 kg domače skute, 2 dl kisle
smetane, malo soli in enega jajčka.
Ko smo to lepo razdelili z žlico po testu, damo gor drugo pol. testa
in lepo testo »potancamo v pekač» - od tod ime Potancelj.
Po vrhu namažemo z mešanico kisle smetane (1 dl) in enega jajčka.
Še surov potancelj razrežemo na željene kose in pečemo 30 min
180-200 stopinj.
Zraven se lepo prileže cviček. |
|
Sestavine:
2,5 dl ajdove moke
2,5 dl ostre bele moke
1 žlička soli
0,5 kg skuta
2 dl kisle smetane
1 jajce |