KAZALO RECEPTOV GLAVNA STRAN FREETIME  
 
Naziv jedi: AJDOV POTANCELJ      
 

Postopek:
Te sestavine dobro zmešamo v skledi. Dodamo 0.5 - 1 l vrele vode in hitro mešamo s kuhalnico, da dobimo kepo testa.
Pustimo malo stati, da se ohladi in lahko gnetemo z rokami. Nato dodamo 1 žlico olja in zgnetemo gladko in voljno testo.
Polovico ga razvaljamo na velikost globokega namaščenega pekača in ga položimo vanj.
Gor damo nadev, ki ga naredimo iz 0,5 kg domače skute, 2 dl kisle smetane, malo soli in enega jajčka.
Ko smo to lepo razdelili z žlico po testu, damo gor drugo pol. testa in lepo testo »potancamo v pekač» - od tod ime Potancelj.
Po vrhu namažemo z mešanico kisle smetane (1 dl) in enega jajčka.
Še surov potancelj razrežemo na željene kose in pečemo 30 min 180-200 stopinj.
Zraven se lepo prileže cviček.

 

Sestavine:
2,5 dl ajdove moke
2,5 dl ostre bele moke
1 žlička soli
0,5 kg skuta
2 dl kisle smetane
1 jajce

 

 
FREETIME KUHARSKI RECEPTI - martina@freetime.si  - Recepti gostinskih lokalov, restavracij, gostiln, hotelov in kmečkih turizmov.

I FEEL FREE FREETIME.si