KAZALO RECEPTOV GLAVNA STRAN FREETIME  
 
Naziv jedi: ČEMAŽEVA OMLETA    
 

Postopek:
V skodelici zmešamo vodo, sončnična semena, poper, začimbe in čemaževo omako. Med mešanjem dodajamo moko dokler ne dobimo ne preveč gosto gladko maso. Da si zagotovimo rahlo omleto, lahko dodamo noževo konico sode bikarbone.
V ponvi segrejemo maščobo in vanjo vlijemo maso do debeline približno 1 cm. Pečemo počasi, na obeh straneh.
Pečeno omleto prepognemo in ponudimo prelito z nekaj čemaževe omake ali z zelenjavno prilogo.

 

Sestavine:
sestavine za 1 omleto; 1,5 dcl vode
2 žlici sončničnih semen
ščepec popra
1/2 žličke začimb ali začimbne mešanice - po želji
2-3 jedilne žlice čemaževe omake
4 žlice moke
žlička bio palmine ali kokosove masti ali olja za pečenje

 

 
FREETIME KUHARSKI RECEPTI - martina@freetime.si  - Recepti gostinskih lokalov, restavracij, gostiln, hotelov in kmečkih turizmov.

I FEEL FREE FREETIME.si