KAZALO RECEPTOV GLAVNA STRAN FREETIME  
 
Naziv jedi: AJDOVI RAVIOLI NA ŠPINAČNI OMAKI    
 

Postopek:
Ajdovo kašo skuhamo v slanem kropu. Šalotko prepražimo na maslu, dodamo narezane jurčke, sol poper ter česen. Nekaj časa pražimo ter dodamo kuhano ajdovo kašo. Tako dobimo nadev za raviole.

Pripravimo rezančevo testo, ga natanko razvaljamo ter narežemo na kvadrate. Na sredino damo žlico nadeva, robove testa premažemo s stepenim beljakom. Štiri vogale kvadrata na vrhu stisnemo skupaj. Raviole kuhamo približno 5 minut v slanem kropu.

Špinačo blanširamo v slanem kropu. Odcedimo ter popražimo na maslu, dodamo sol, poper ter zmiksamo v multipraktiku. Vse skupaj postrežemo.

 

Sestavine:
ajdova kaša
sol
poper
šalotka,
jurčki
maslo
česen
rezančevo testo
jajca
špinača

 

 
FREETIME KUHARSKI RECEPTI - martina@freetime.si  - Recepti gostinskih lokalov, restavracij, gostiln, hotelov in kmečkih turizmov.

I FEEL FREE FREETIME.si